Join us on Facebook

Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει στα Σταυροδρόμια Τέχνης

(0 / 0 votes)
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη υλοποίησης του Διαπολιτισμικού προγράμματος «Σταυροδρόμια τέχνης»

Διαπολιτισμικό  Πρόγραμμα: «Σταυροδρόμια Τέχνης»

Η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS σε συνεργασία με την εταιρεία  BEE GROUP A.E. και το ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, υλοποιούν το Διαπολιτισμικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Σταυροδρόμια τέχνης».

Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής και θρησκείας με σκοπό την καταπολέμηση ρατσιστικών συμπεριφορών που δέχονται ομάδες, όπως αυτή των μεταναστών.

Το πρόγραμμα θα  υλοποιηθεί έως τον Ιούνιο 2015 σε δύο πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα - Θεσσαλονίκη),  στις οποίες υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση μεταναστευτικού πληθυσμού και απευθύνεται σε μετανάστες  των οποίων η διαμονή έχει μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα, καθώς και σε Έλληνες πολίτες. Η συμμετοχή  των καλλιτεχνών είναι ελεύθερη και ο απαιτούμενος εξοπλισμός θα παρέχεται δωρεάν από το πρόγραμμα.

Το σύνολο των δράσεων που θα αναπτυχθούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος «Σταυροδρόμια τέχνης» είναι:

  • Υλοποίηση εργαστηρίων Θεάτρου, Μουσικής και Κινηματογράφησης/μοντάζ- βίντεο τέχνης με σκοπό τη δημιουργία μεικτών καλλιτεχνικών ομάδων που θα δημιουργούν θεατρικές και  μουσικές παραστάσεις.
  • Street events που θα γίνουν σε κεντρικά σημεία, όπου οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις που έχουν ετοιμάσει στα πλαίσια των εργαστηρίων που υλοποιήθηκαν σε κάθε πόλη.
  • Κεντρικές εκδηλώσεις, όπου θα παρουσιαστεί η συνολική δράση και θα βραβευτεί η καλύτερη παράσταση, όπως αυτές βαθμολογήθηκαν από το κοινό κατά τη διάρκεια των street events.

Στόχοι της προσπάθειας αυτής,  είναι  η ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος Ελλήνων και μεταναστών για τη συμμετοχή τους στη δράση, η συνεύρεση καλλιτεχνών με διαφορετική εθνικότητα και διαφορετικές πολιτισμικές κουλτούρες με σκοπό την επικοινωνία μέσω της τέχνης, η ανταλλαγή εμπειριών, καθώς και η δημιουργία ενός  διαλόγου μέσω του οποίου  θα  αντιμετωπίζουν τα προβλήματα μαζί, με θετικό τρόπο για τους ίδιους αλλά και για την ευρύτερη κοινωνία.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο  του Ετήσιου Προγράμματος 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών», Δράση 1.4.α/13 : «Σταυροδρόμια Τέχνης» που εντάσσεται στην Προτεραιότητα 1: «Υλοποίηση Δράσεων για την πρακτική εφαρμογή των Κοινών Βασικών αρχών για την πολιτική ένταξης των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.crossroadofarts.gr και στη σελίδα του Facebook: Σταυροδρόμια Τέχνης

 

ΜΚΟ PRAKSIS

Η PRAKSIS έχει ως κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων αναπτυξιακής, ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Με βάση τα δύο Πολυϊατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη), το Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα, τα Κέντρα Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων ΣΤΕΓΗ PLUS (+) δραστηριοποιείται σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Μυτιλήνη και Πάτρα προσφέροντας εδώ και 18 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε γηγενείς άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, ασυνόδευτους ανήλικους, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες. Με Κινητές Μονάδες Εξέτασης και Ενημέρωσης, παρέχει δωρεάν εξετάσεις για τον ιό του HIV και την Ηπατίτιδα B,C. Λειτουργεί επίσης, τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης 800 11 11 600 (χωρίς χρέωση από σταθερό) 210 82 50 600 (χωρίς χρέωση από κινητό) ενημερώνοντας για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, Ηπατίτιδα Β,C και τον HIV.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Στουρνάρη 57 & 3ης Σεπτεμβρίου, 104 32 Αθήνα
Τηλ: 210 520 52 00, Fax: 210 520 52 01
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Url: www.praksis.gr
Facebook: ngo praksis
Youtube: praksis ngo

 

ΒΕΕ GROUP A.E.

Η Bee Group A.E. ιδρύθηκε στην Λάρισα το 1991. Είναι μία σύγχρονη εταιρία η οποία διαθέτει εγκαταστάσεις σε τρία στρατηγικά σημεία του Ελλαδικού χώρου, Λάρισα (έδρα της εταιρίας), Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η Bee Group A.E εκπροσωπώντας τον ιδιωτικό τομέα, είναι μία επιχείρηση η οποία υλοποιεί προγράμματα για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και ειδικότερα μεταναστευτικές ομάδες. Η εταιρία μας δραστηριοποιείται στους τομείς των επικοινωνιακών υπηρεσιών και new media, συμβουλευτικών και τεχνολογικών.

Η εταιρία ΒΕΕ GROUP A.E. έχοντας στόχο, την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της και την πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών και συνεργατών της, έχει πιστοποιηθεί από τον φορέα DQS GmBH για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας το οποίο εφαρμόζει σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο DIN EN ISO 9001:2008 καθώς και από τον φορέα ΤUV HELLAS για το Σύστημα Διαχείρισης επάρκειας σύμφωνα με ΕΛΟΤ 1435: 2009. 

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Παλαιολόγου 19, 41223 Λάρισα
Τηλ: 2410 554045
Fax: 2410 5503333
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σκοπός του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού είναι να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ελληνική παράδοση, να κάνει συνειδητή την οικουμενική διάσταση του Ελληνισμού και να προβάλει τη συμβολή του στην εξέλιξη του πολιτισμού, έτσι ώστε το παρελθόν να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη διαμόρφωση του παρόντος και του μέλλοντος και να εμπνευστεί και πάλι η σύγχρονη σκέψη από το ελληνικό πνεύμα. 

Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, το Ίδρυμα ασχολείται με τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ιστορίας, με ιδιαίτερη έμφαση στο Μείζονα Ελληνισμό. Η πραγμάτωση του σκοπού αυτού επιτυγχάνεται με:

  • Tην οργάνωση Ιστορικού και Πολιτιστικού Κέντρου με θέμα το Μείζονα Ελληνισμό, η προβολή των εκθεμάτων του οποίου βασίζεται στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.
  • Τη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και προβολών και την παραγωγή έντυπων εκδόσεων και υλικού σε ηχητικές, οπτικές ή άλλες αποτυπώσεις της σύγχρονης τεχνολογίας, με περιεχόμενο επιστημονικό ή εκπαιδευτικό που σχετίζεται με τους σκοπούς τους Ιδρύματος.
  • τη διαχείριση της ιστορικής και πολιτιστικής πληροφορίας μέσα από την έρευνα, τη συγγραφή και επιμέλεια κειμένων, τη συλλογή υλικού τεκμηρίωσης, τη λειτουργία Φωτοθήκης, Βιβλιοθήκης, Τμήματος Γενεαλογίας κ.ά.
  • Την οργάνωση ερευνητικών προγραμμάτων και ομάδων εργασίας σε σχέση με το αντικείμενο αυτό.
  • Την οργάνωση και υποστήριξη μαθημάτων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μεταπτυχιακών σπουδών για το Μείζονα Ελληνισμό για Έλληνες και ξένους.
  • Τη θεσμοθέτηση, προκήρυξη και χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων για την προώθηση ερευνών και μελετών που σχετίζονται με τους σκοπούς του Ιδρύματος

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Πουλοπούλου 38, 118 51 Αθήνα
Tηλ.: 212 254 5000
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.